Новини

Виявили та відновили рідкісне інтерв’ю з Майклом Джексоном і Джорджем Гаррісоном

8 февраля 2019

Музиканти завітали на «BBC Radio 1» 1979 року, щоб обговорити нові релізи від таких виконавців, як Foreigner, Ніколетт Ларсон і The Blues Brothers, а також поділитися історіями про деякі власні пісні.

Але запис тоді поклали в далеку шухляду, а в ефірі пролунав лише короткий уривок. Нині віднайшли та відновили додатковий матеріал, фрагменти котрого мають оприлюднити цими вихідними.

Поп-король серед іншого пригадав, як рекординг «Motown» відмовив йому в написанні власних пісень, а Гаррісон змалював, як це – перебувати в авторській тіні своїх одногрупників Джона Леннона та Пола Маккартні.

Ведучий Девід «Кід» Дженсен зазначив, що обидва музиканти – чудові для спілкування хлопці.

«Судячи з настрою в студії ми знали, що на нас чекає хороше шоу ще до того, як увімкнули мікрофони. Це скидалося на програму «Juke Box Jury»: люди оцінювали своїх колег. У випадку з Beatles і Майклом Джексоном ішлося, правда, не зовсім про їхніх колег, але, безперечно, – про людей, котрі рухалися в тому ж бізнесовому напрямі», – розповів радійник.

До цього часу були доступні лише низькоякісні бутлеґи. Але продюсерові «BBC Radio Solent» удалося відшукати в середовищі колекціонерів стрічковий запис усього шоу. Спеціальну програму представлять у суботу 9-го лютого з нагоди сорокаріччя оригінальної трансляції.

Тим часом нещодавно анонсували, що Пітер Джексон має намір зняти новий фільм про останні дні ліверпульської четвірки. Основою стрічки стануть п’ятдесят п’ять годин невиданих кадрів гурту, на яких зафіксовано запис їхнього студійника «Let It Be», а також останній концерт на даху «Apple HQ» у Лондоні.