Новини

ВВ записує кавер-альбом

21 сентября 2017

Воплі Відоплясова створюють новий альбом не на замовлення шанувальників і не з власної ініціативи.

Олег Скрипка, ВВ: «Ми грали багато пісень інших виконавців, і це не по нашій волі. Тобто бажання робити цю пісню прийшло ззовні, нам запропонували різні проекти. Це почалося з Віктора Цоя, аж дві пісні ми зробили і пішло поїхало. Навіть не Віктор Цой, перша пісня була “Постой паровоз”. Це для одного російського проекту. Потім друга — ми Віктора Цоя зробили, потім Г.О. зробили, потім Наутилус Помпилиус, Брати Гадюкіни, ну і Queen».

Буває й таке, що кавери у ВВ замовляють колеги.

Олег Скрипка, ВВ: «Наприклад, до мене два роки тому сам Бутусов подзвонив і сказав, яку саме пісню треба заспівати. Ну от так, подобається ВВ і подобається, як ВВ роблять кавери, і до нас звертаються».

Частину цих кавер-версій гурт уже видавав. Решту композицій, що ввійдуть до збірки, Воплі Відоплясова грали на концертах, однак не записували. Тепер Олег Скрипка і його одногрупники фіксують матеріал у професійній студії.

Олег Скрипка, ВВ: «Буде дванадцять пісень. Майже всі пісні українською мовою і, по-моєму, три пісні французькою мовою. Половина пісень мають походження російське. От не знаю тепер, як в цих політичних передрягах сприйметься українцями, не знаю, побачимо. Але все одно, я думаю, напруження якось спадають, а сусіди нікуди не подінуться, географічно ми все одно будемо поряд».

Коли відбудеться презентація альбому, Олег Скрипка не сказав. За словами артиста, він із музикантами потроху працює в студії, хоч це, через події в Україні, морально дуже складно, важко зосередитися. Орієнтовно платівка має з’явитися восени.