Новини

Знаменитість, кава та психіка: Леді Ґаґа об’єднала зусилля з мережею кав’ярень задля доброчинності

21 сентября 2017

Хітмейкерка та її «Born This Way Foundation» залучають кошти на молодіжні програми, що сприяють створенню сприятливого середовища та задіюють ресурси для поліпшення психічного здоров’я.

«Ми здоровіші та щасливіші, коли живемо своїм життям і маємо співчуття, і наші громади сильніші, коли ми ставимося одне до одного з великодушністю та повагою», – ідеться в заяві Леді Ґаґи. Також артистка додала, що її фонд і вона в захваті від партнерства із американською кавовою компанією та «Cups of Kindness» надихати на позитив та любов.

Як це працює? Двадцять п’ять центів із кожної проданої в США та Канаді порції напою з 13 по 19 червня цього року підуть на доброчинність.

Леді Ґаґа заснувала свою неприбуткову організацію 2012 року разом із матір’ю, Синтією Джерманоттою, щоб боротися з хуліганством серед молодих шанувальників, і підвищувати їхню впевненість у собі. Вона пристрасно працювала на користь кампанії психічного здоров’я й нещодавно об’єдналася з британським принцом Вільямом, щоб заохотити хворих говорити про свої проблеми.

«Спочатку це мене дуже нервувало. До психічних захворювання ставляться, як до чогось сороміцького, тому ти відчуваєш, ніби з тобою щось не те. У моєму житті якось так: «О, любонько, поглянь на всі ці дивовижні речі, які ти маєш». І я маю бути такою щасливою. Але нічим не допоможеш, якщо вранці ти прокидаєшся, почуваєшся втомленою, сумною та повною тривог», – розповіла Леді Ґаґа в квітні.

На власному досвіді вона пізнала й таке: «Хоч це й було важко, найкраще, що я збагнула завдяки своєму психічному захворюванню, це те, що треба ділитися цим із іншими людьми. Потрібно прищепити нашому поколінню, як й іншим поколінням, розуміння того, що якщо ти не почуваєшся добре, ти не самотній… Ми маємо здійснити найпотужнішу, найактивнішу спробу нормалізації проблеми психічного здоров’я, щоб люди відчували в собі впевненість для руху вперед».