Новини

Джей Зі та Мік Мілл сприятимуть удосконаленню американського кримінального законодавства

24 января 2019

Гітмейкери об’єднаються з Майклом Рубіном – співзасновником баскетбольної команди «Philadelphia 76ers» й іншими зацікавленими, щоб заснувати «Reform Alliance». Організація буде присвячена удосконаленню американської кримінальної системи. Ведучий «CNN» Ван Джонс обійматиме посаду головного виконавчого директора, а Мілл, справжнє ім’я котрого Роберт Вільямс, і Рубін будуть співголовами.

Фундаментом для організації стало те, що Мілла торік на п’ять місяців ув’язнили. Його випустили в квітні після того, як законодавці в Філадельфії, штаті Пенсильванія, скасували рішення судді щодо ув’язнення репера через порушення умовного терміну, пов’язаного зі справлю 2008-го року (ішлося про наркотики та зброю).

«Створення Reform Alliance – це одна з найважливіших справ у моєму житті. Якщо ви подумали, що мій вирок несправедливий, то є мільйони інших людей зі значно гіршими ситуаціям, які потрапили в систему без скоєння злочинів. Із цим альянсом ми хочемо змінити застарілі закони, дати людям надію й реформувати систему, яка спрямована проти нас», – зазначив творець «Dreams and Nightmares».

Джей Зі обома руками за зміну кримінального законодавства через побачене у Брукліні, Нью-Йорку.

«Я з Мерсі Проджектс [прим.: державний житловий комплекс], я з Брукліна, тож це було частиною мого життя. Я зростав у цьому. Якщо хтось скоює злочин, він повинен потрапити до в’язницю, але ситуація непропорційна, і весь світ це знає про це. Це питання гуманності», – мовив автор шлягера «99 Problems».

Джонс додав: «У нашому житті є можливість перейти від безсилля й безнадійності до реальної влади. Це те, що доступне тут сьогодні. Ми будемо боротися за зміни».