Новини

Емінема розкритикували за використання реалістичних ефектів

11 июня 2018

Чимало осіб обурені концертом Емінема 9-го червня на фестивалі «Bonnaroo» у Теннессі. Наприкінці пісні «Kill You», яку виконав репер, прозвучав реалістичний запис пострілів. Ця композиція потрапила до альбому «The Marshall Mathers LP» 2000 року. У ній уже тоді були ці ефекти. Правда раніше на звичні для репу «приправи» ніхто й уваги не звернув би. Усе змінилося після терактів 2017 року на концертах у Лас-Вегасі та в Манчестері: публіка стала гостріше реагувати на подразники.

Чимало з тих, хто дорікає Емінему, виклали в мережі ролики, на яких бачимо реацію глядачів. Щойно пролунали звуки пострілів, серед публіки почулися зойки.

«Ненавиджу бути тією, хто це скаже, але як людина, що страждає від незначного посттравматичного стресового розладу, наголошую: було надзвичайно безвідповідально та неприємно, коли пісня закінчилася звуковим ефектом стрілянини, – відгукнулася у Твіттері про концерт соцмережева зірка Андреа Рассетт. – Ненавиджу те, що я, зрощена на любові до Емінема та його музики, розридалася».

Андреа додала: «Коли чуєш звук пострілів і бачиш, як люди інстинктивно падають додолу, це геть не смішно. Це – сумна реальність, у якій ми з вами живемо. Про таке не жартують».

Із іншого боку чимало шанувальників стало на захист Емінема. Вони наголошують, що репер закінчує пісню таким звуковим ефектом уже декілька років.

«Емінем завершує «Kill You» ефектами пострілів уже щонайменше шість років, а тепер хтось уперше скаржиться», – відповів користувач сайту мікроблогів.

«Просто зараз Емінем виступає на «Bonnaroo», а чимало молодих людей накладають собі в штани, бо звучить реалістичний звуковий ефект пострілів, – додав інший. – Схоже, чимало людей стали шанувальниками Емінема після 2002-го».