Новини

Гурт Queen й Адам Ламберт «запалять» на «Оскарі»

18 февраля 2019

Ламберт поділився новиною у Твіттері. Співак написав, що він і легендарна група «запалять» на церемонії нагородження Американської кіноакадемії в неділю 24-го лютого.

«Богемська рапсодія», біографічна стрічка про покійного лідера Queen Фредді Мерк’юрі, претендує на п’ять Оскарів, серед яких і «Найкращий фільм». Рамі Малек, який зобразив у фільмі Фредді, потрапить до номінації «Найкращий актор».

Кіноакадемія також подражнила новиною в соцмережі. Від її імені написали: «Це відбувається насправді? Чи це лише уява?» (в оригіналі – «Is this the real life? Is this just fantasy?»). Це – рядок із епічної п’ятихвилинної пісні «Bohemian Rhapsody».

Адам Ламберт, який розпочав поп-кар’єру після другого місця на одному з талант-шоу 2009 року, гастролював із Queen як головний вокаліст. Світовий тур артистів відбувався з 2014-го по 2018-й рік. У музичній мандрівці взяли участь оригінальні учасники Queen – гітарист Браян Мей і барабанщик Роджер Тейлор. Але басист Джон Дікон до них так і не приєднався, а це значить, що він уже не виступає з колективом близько трьох десятиріч.

Щодо стрічки, то Ламберт зіграв у ній епізодичну роль. Це він підтвердив у січні після місяців спекуляцій.

На сьогоднішній день «Богемській рапсодії» дісталося кілька нагород, включаючи «Найкращий фільм» на «Золотому глобусі» і «Найкращий актор» для Малека як на «Золотому глобусі» так і на «BAFTA».