Новини

Гурт The 1975 оприлюднив емоційне відео на спільну з Ґретою Тунберґ пісню

28 мая 2020

До пісні, з котрої починається новий альбом колективу «Notes On A Conditional Form», додали споукен-ворд-промову Тунберґ. На композицію відреагували схвально, оскільки вона сприяє обізнаності щодо змін клімату.

На ресурсі «NME» твір описали як «хоробрих крок», котрий «заохочує слухачів повстати проти істеблішменту».

У ролику фрази з виступу Ґрети з’являються на тривожних зображеннях, які засвідчують зміни клімату. Ви можете переглянути кліп нижче.

Коли вокаліст колективу Метті Гілі пригадав своє знайомство з 17-річною екологічною активісткою, він охрестив її «єдиною людиною, яка приголомшила його».

«Вона настільки відома, я кажу про іконографічку відомість. Знаєте, вона нагадує плакати з Ганді. Тож коли я вперше помітив її через матове скло студії, я побачив лише контури. І як сказав Слеш: «Щоб бути справді знаковим, тебе мають упізнавати за силуетом». Її впізнають за силуетом. Отже, це було справді потужно».

Гілі продовжив:

«Ґрета – найбільш панкова людина, яку я зустрічав у своєму житті. Коли я познайомився з нею, вона була в футболці «Аnti-fascist Аll-stars». Я знаю, не як «Антифа», бо вона не підтримувала насильство. Вона підтримувала… довбане шаленство, дядьку. Мені це близьке».