Новини

Каньє Вест відкрився про створення музики для Бога після подолання алкоголізму

16 апреля 2020

Каньє Вест пригадав, як повернувся до музики. Коли виконавець навернувся в християнство, він спершу вирішив зав’язати з репом.

Артист також зазначив, що відданість вірі також спонукала його кинути пити. Раніше, за чловами чоловіка Кім Кардашіан, він був «функціональним алкоголіком».

В інтерв’ю для «GQ» репер мовив:

«Я задумав більше не репувати, бо так довго читав реп для Диявола, що навіть не знав, як читати для Бога. Тоді один з моїх пасторів звернувся до мене: «Мій син просто сказав, що він хоче реп-альбом про Ісуса від Каньє Веста».

Він не сказав: «Каньє Вест, ти повинен це зробити» або «тобі потрібно це зробити». Він просто передав мені сказане дитиною. І ця єдина фраза змінила ставлення».

Каньє додав:

«Якось я був у своєму кабінеті, працював над колекцією от-кутюр, і в холодильнику було трохи горілки. І я просто збирався випити щось серед дня, подивився й подумав: «Дияволе, сьогодні ти мене не переможеш. Ця заява наче татуювання.

Я не пив відтоді, як зрозумів: мені потрібно вживати це з дня в день, але я ніколи не визнавав і навіть не казав: «Гей, ти – функціональний алкоголік». Люди називали мене божевільним, люди називали мене всіляко, але не функціональним алкоголіком. І вранці я би пив апельсиновий сік і горілку».

Перед своїм торішнім перетворенням Вест установив рекорд – став першим артистом, що монополізував усі десять позицій у двох чартах «Billboard Christian» із композиціями з альбому «Jesus Is King».

Він також провів віртуальну службу на Великдень (католика відзначили свято 12-го квітня) спільно з церквою, заснованою в Маямі.

Репер почав проводити євангельські зібрання першої неділі 2019-го. Торішньої Пасхи він улаштував спеціальні заходи на фестивалі «Коачелла», які припали на великодню неділю.

Також торік хор, що задіяний на «Недільних службах» артиста, видав свій дебютний альбому «Jesus Is Born». У чотиризірковому огляді «NME» тоді зазначили:

«Вірите ви у вищу силу й маєте інтерес до євангельської музики, чи ні – не важливо для оцінювання «Jesus Is Born». Насправді альбом, який згідно з місією Веста створений поширювати слово його Бога, може викликати більш відкрите ставлення до жанру серед шанувальників світської музики».