Новини

Кеті Перрі програла суд щодо плагіату виконавцеві християнського репу

30 июля 2019

Дев’ятеро членів федерального журі учора, 29-го липня, постановило, що шлягер пари «Dark Horse» 2013-го року – це копія реппісні «Joyful Noise» за 2009 рік, співавтором і виконавцем котрої є Маркус Ґрей (сценічний псевдонім – Flame).

Присяжним залишилося вирішити, яку компенсацію отримають позивачі за порушення авторських прав після вироку в понеділок.

Адвокати Ґрея стверджували, що майже половина «Dark Horse» значною мірою схоже на «Joyful Noise» їхнього клієнта, і звинуватили виконавицю «створенні хибної асоціації між музикою Joyful Noise та антихристиянським чаклунством, язичництвом, чорною магією», як повідомляє «The Blast».

Flame стверджує, що пісня Перрі зруйнувала його репутацію у світі християнської музики, оскільки його трек нині асоціюється з її піснею.

Перрі не була присутня на завершальній стадії семиденного судового розгляду, але вона дала свідчення минулого тижня. Артистка наполягає, що ніколи не чула «Joyful Noise до того, поки продюсер Dr. Luke не надіслав їй мелодію. Вона стверджує, що прослухала цей біт під час відпустки у рідній Санта-Барбарі, штаті Каліфорнії, і написала «Dark Horse» всього за чотири години.