Новини

Метт Белламі вважає, що рок-гурти «однією ногою в минулому»

23 февраля 2018

Метт Белламі обговорив тему функціонування рок-музики в епоху цифрових технологій. За його словами, гурти, що грають у такому напрямі, «однією ногою в минулому».

Гурт Muse 16-го лютого представив новий сингл «Thought Contagion». Під час створення треку були використані драммашини і трап-біти.

«Гітара вже не провідний, а текстурний інструмент, – поділився він із «BBC». – І я думаю, що це, мабуть, добре. У цей період музики захопливо те, що ви можете змішувати класику з гіп-гопом і роком в одній пісні».

Артист додав: «Власне рок-гурти, що поєднують гру на таких інструментах, як гітари, бас і барабани, однією ногою в минулому».

Белламі сказав, що в новому синглі колектив Muse «уперше» використав «big 808 drops і все таке», але гурт має «завжди стежити за появою нового». «Ми потрапили під вплив речей, які вважаємо класними в сучасній музиці. Це завжди було темою», – поділився Метт.

Музикант мовив, що «ера змішування» в сучасній музиці – цікавий нещодавній феномен. «Це майже як те, коли жанр був естетикою, із якою люди були пов’язували себе не тільки посередництвом музики, а й того, як вони вдягалися, друзів, із якими вони зависали. Я вважаю, ця епоха скінчилася», – продовжив артист, перед тим як пояснити, що він має на увазі артистів, котрі змішують різні періоди часу.

«От ви маєте таку артистку, як Лана Дел Рей, що робить пісні зі звучанням п’ятдесятих, але співає вона про відеоігри. Це цікавий час для ери змішування та створення позачасового, не прив’язаного до певного періоду. Це стає новим диханням», – пояснив Белламі.

Минулого тижня члени Muse зазначили, що вони працюють над новим альбомом. Барабанщик Домінік Говард поділився в коментарі: «Ми все ще думаємо про інші пісні та працюємо над іншими треками. Сподіваюся, що в якийсь момент цього чи наступного року вони дістануться світові».