Новини

Ріаннин бренд вилучив із крамниць свою продукцію, у якій помітили зневагу до японської культури

5 апреля 2019

Керівники компанії мейкап-бренду барбадоської виконавиці вилучили з продажу хайлайтер під назвою «Шик гейші» (в оригіналі – «Geisha Chic»). Це сталося після численних скарг у соцмережах.

Товар, створений у межах нової колекції, сила-силенна користувачів назвала неполіткоректним і таким, що зневажає японську культуру. До слова, гейші – це жінки, котрі зосереджувалися на особливому вбранні та косметиці, і присвячували своє життя розважальному мистецтву (танцях, співі, спілкуванні з гостями та чайній церемонії).

Упровадження косметичного засобу викликало потік онлайн-коментарів.

«З’явився новий хайлайтер під назвою «Шик гейші». Що? Ріанно… поясни, звідки ця кричуща зневага до азійського?»; «Для бренду, який бажає бути всеохопним, це… ой, лишенько», – видніються коментарі у Твіттері й Інстаграмі.

Керівники бренду не вдавали, що не помітили критики. 31-го березня користувач Реддіту поділився в Інстаграмі скриншотом листування з виробником косметики, де зазначено, що засіб зняли з продажу для перейменування.

«Ми чуємо вас. Ми вилучили продукт до того часу, поки його перейменують. Нам хотілося б вибачитися особисто. Красно дякуємо вам за те, що навчаєте нас», – ідеться у відповіді.

А на фотохостинг-обліківці бренду виклали офіційне оголошення: «Завдяки зворотному зв’язку щодо цього питання ми вирішили цілковито вилучити цей відтінок із онлайн-продажу та крамниць. Ми сповістимо вас про оновлення!»

Оголошення викликало неоднозначну реакцію. Дехто навіть після нього не припинив висловлювати своє обурення.

«Ріанна дійсно збиралася запровадили рум’яна під назвою «Шик гейші»? Дякуючи Богу, люди помітили, наскільки це грубо, і бренд вирішив перейменувати засіб. Направду дивно, що виробники не побачили це з самого початку», – написали у Твіттері.