Новини

Роялті Еда Ширана заморозили на тлі тверджень, що він поцупив мелодії інших артистів

27 августа 2019

Виконавцеві пісні «Perfect» протистоять представники маєтку Еда Тавнсенда. Останні заявляють, що співак використав «гармонійні прогресії та ритмічні елементи» із шлягера Марвіна Ґея «Let’s Get It On» 1973 року. Соулсонґрайтер став співавтором цієї пісні. А тепер британець зіштовхнувся ще й із Семом Чокрі, котрий звинуватив Еда у «свідомому чи несвідомому привласненні композиційної майстерності та праці інших авторів пісень». Про це йдеться у свіжому судовому позові.

Чокрі стверджує, що приспів із хіта Ширана «Shape Of You» перегукується з його треком 2015 року «Oh Why», а ще, мовляв, репертуар виконавця включає «украдені» фрагменти з пісень TLC та Shaggy.

Служителі Феміди відреагували на скаргу Чокрі серйозно. Вони призупинили отримання Едом роялті до ухвалення рішення суду.

Ед висунув зустрічний позов, стверджуючи, що Чокрі заблокував його потік доходів і зашкодив його репутації.

Тим часом юридичне протистояння Ширана з тезком Едом (Тавнсендом) продовжиться 2020 року, оскільки суддя поки вирішив зупинити провадження. Спочатку скаргу керівників маєтку Тавнсенда відхилили, але ті отримали можливість продовжити судову тяганину після апеляції.

Ширан також був причетний до судового позову 2017 року через свою пісню «Photograph». Цю справу врегулювали.