Новини

Will.i.am програв суд щодо треку Брітні Спірс

4 апреля 2018

Правда позивачкою була не виконавиця хіта «Toxic», а британська поп-зірка Туліса Контоставлос. Остання стверджувала, що є співавторкою пісні за 2012 рік, яка підкорювала хіт-паради. Це був перший за вісім років сингл Брітні Спірс, котрий опинився на верхівці чарту Великобританії.

Туліса написала початкову версію композиції під назвою «I Don’t Give A F**k» для свого сольного альбому «The Female Boss», але лише Will.i.am, продюсер Джеф Мартінс і Жон Баптіст були враховані у списку тих, хто працював над треком для Брітні.

За даними представників «Daily Mail», Туліса нині очікує виплати, оскільки їй належать десять відсотків від світових заробітків на пісні. Юристи виконавиці успішно виграли справу проти юристів Will’а.

«Туліса була роздратована, коли її пісню відібрати та віддали Брітні. Особливо враховуючи те, що вона її написала, – поділилося джерело з британським виданням. – Вона мала бути однією з її найпотужніших одиниць дебютного альбому. Вона не дозволила брехні розвиватися, а зверталася до суду, і тепер виграла. Вона просто хотіла, щоб її визнали авторкою одного з найвідоміших поп-треків останнього десятиріччя».

Will, справжнє ім’я котрого – Вільям Джеймс Адамс-молодший, раніше зазначав, що колишня учасниця N-Dubz зіграла роль у появі пісні. Але вищезгаданий Джеф, який також працює під ім’ям Lazy Jay, мовляв, вирішив, що пісня ліпше підходить Брітні.

Проте Тулісі вдалося довести: у нову версію треку долучили її напрацювання, у тому числі й ключові рядки «When you hear this in the club, you’d better turn this s**t up». Іще вона ініціювала музичний аналіз, яким підтвердила, що під співом Брітні все ще можна почути оригінальний вокал.

Виручку, яка мала дістатися авторам пісні, заморозили 2012 року. Нині доступ до коштів поновили, тож Тулісі належать її десять відсотків.