Новини

За 2017-й Ед Ширан примножив свої статки на тридцять вісім мільйонів доларів

10 мая 2018

27-річний співак нині має капітал у розмірі 108 мільйонів доларів. Усе завдяки його успішному альбому «÷ (divide)», котрий став найкраще продаваним торік диском у Великобританії. Жвавий збут альбому відзначили й у «Sunday Times Rich List». Там Едові надали друге місце як найуспішнішому британському виконавцеві віком до тридцяти (першу позицію досі міцно тримає Адель, статки котрої оцінюють у 198 мільйонів вічнозелених).

Упродовж минулого року Ширан також домінував у сингловому чарті. Його «Shape of You» охрестили найкраще продаваним синглом 2017-го.

За Едом опинилися член One Direction Гаррі Стайлс, котрий заробив 68 мільйонів, і його одногрупники Найл Горан (62 мільйони), Луї Томолінсон і Ліам Пейн (по 57 мільйонів).

Проте в загальному списку Ширан перебуває лише на тридцять п’ятому місці. Рейтинг очолює його старший колега Пол Маккартні з дружиною Ненсі Шевелл, котрі розраховують на суму понад мільярд доларів. Ледь нижче за них опинився британський композитор Ендрю Ллойд Веббер, котрий також досяг мільярда, а за ним – гурт U2 (770 мільйонів), Елтон Джон (405 мільйонів) і Мік Джаґґер (352 мільйони).

Шотландський діджей Кельвін Гарріс став новачком у двадцятці. У нього за душею – 190 мільйонів.

«Торік дуже піднялися молоді виконавці, серед яких Ед Ширан, Адель і Кельвін Гарріс, – зазначив укладач списку Роберт Воттс. – Потокові сервіси й Інтернет допомагають нинішнім молодим музикантам здобувати міжнародну підтримку швидше, аніж це вдається старшим рокерам».