Новини

Мартін Скорсезе працює над біографічним фільмом про гурт Ramones

21 сентября 2017

Творець «Вовка з Уолл-стріт» готує кіно про американський панк-рок-гурт Ramones. Цією звісткою поділилися з виданням «Billboard» Джефф Джампол і Дейв Фрейм, яким належать права на творчий спадок колективу. До стрічки, презентація котрої має відбутися 2016 року, увійдуть відеоматеріали, які раніше не показувалися. Деталі фільму поки що тримають у таємниці.

Окрім байопіку планується ще кілька проектів, присвячених 40-річчю першого альбому гурту. Серед них – оприлюднення деяких пісень Ramones із новим аранжуванням, театральна вистава і книжка.

«Це буде не суто біографічне видання, а радше розповідь про створення гурту, його перші записи і карколомні моменти, що трапилися з музикантами. Комбінація прози, світлин, плакатів та інших пам’ятних речей», – повідомили ініціатори проектів.

Гурт Ramones виник у 1973 році завдяки трьом друзям – вокалісту Джої, гітаристу Джонні і басисту Ді Ді. Вони змінили свої прізвища на псевдонім «Рамон», який використовував у ранні роки ліверпульської четвірки Пол Маккартні. Пізніше відбувалися зміни у складі гурту.  А ще згодом засновників Ramones не стало. У 2001 році від раку лімфатичної системи помер Джої, 2004 відійшов через рак простати Джонні. Ді Ді спочив у наступному після одногрупника році в зв’язку з передозуванням героїном. Це сталося всього через два місяці після того, як гурт ввели до Зали слави рок-н-ролу.