Новини

Кеті Перрі, її колег і лейбл, які причетні до появи пісні «Dark Horse», змусили виплатити майже три мільйони доларів

2 августа 2019

Зазвичай на реперів позиваються до суду за неправомірне використання семплів із пісень. Цього разу все навпаки: виконавець композиції, записаної у стилі християнського репу, виграв суд проти Кеті Перрі та її поплічників і звукозаписувального лейблу.

Журі присяжних 29-го липня винесло вердикт на користь позивача Маркуса Ґрея, сценічне ім’я котрого Flame. Проте ціну питання публіка дізналася згодом.

Суд постановив, що в трекові Перрі за 2013 рік «Dark Horse» скопійовано основний біт пісні Ґрея за 2008 рік «Joyful Noise». За це Маркусові мають виплатити два мільйони сімсот вісімдесят тисяч доларів.

Відповідальними визнали як зірку, так і її колег, що були задіяні в створені пісні з альбому «Prism». Ідеться про продюсерів Макса Мартіна, Dr. Luke і Cirkut, гостьового артиста Juicy J й авторку пісень Сару Гадсон. Також у переліку пролунали назва лейблу «Capitol Records», «Warner Bros. Music Corporation», «Kobalt Publishing» і «Kasz Money Inc.».

Сама Перрі має виплатити понад п’ятсот п’ятдесят тисяч доларів від загальної суми, тоді як більшу частину збитків несе відповідальність «Capitol Records».

Шкоду, заподіяну вищезгаданими відповідачами, визначали скрупульозно. Тут і прибуток від «Dark Horse» вивчили, і гроші, які знадобилися на створення та просування синґлу, підрахували.

Адвокати Ґрея заявили, що композиція принесла «Capitol Records» тридцять один мільйон доларів, але юристи рекордингу стверджують, що після усіх витрат прибуток становив шістсот п’ятдесят тисяч зелених. Адвокати обох сторін заявили присяжним, що сама попзірка заробила три мільйони доларів мінус шістсот тисяч витрат.

Ґрей, бітмейкер Chike Ojukwu і співавтор Емануель Ламберт позвалися до суду на Перрі та її колег 2014 року. Перрі, Макс Мартін і Dr. Luke стверджували, що ніколи не чули про пісню «Joyful Noise», яка ще до суду потрапила до номінованого на «Греммі» альбому Ґрея «Our World: Redeemed».