Новини

Адель визнали найпродаванішою виконавицею 2015 року

21 сентября 2017

Міжнародна федерація виробників фонограм (IFPI) оголосила в неділю, сьомого лютого, що 27-річна британська співачка найпродаваніша виконавиця в світі. І це при тому, що свій альбом «25» вона видала лише минулого листопада.

Окрім студійника в цілому, слухачам також припав до душі головний синг із нього – пісня «Hello», який було видано наприкінці жовтня й який став хітом номером один у понад тридцяти країнах по всьому світу.

Френсіс Мур, генеральний директор IFPI, у понеділок описала Адель як «нестримну міжнародну сенсацію 2015» і додала, що її досягнення було «просто феноменальним».

Компанія «Nielsen SoundScan», яка відстежує продажі треків у США, повідомила, що за три тижні з моменту видання платівки «25» у Штатах продано вісім мільйонів її копій. Це робить лонгплей одним із шести студійників, яким удалося досягти такого результату з 2001, коли запрацював яблучний сервіс офіційного продажу музики.  

На другому місці в рейтингу опинився британський виконавець Ед Ширан, а третю позицію зайняла Тейлор Свіфт. Остання виконавиця, яка 2014 опинилася на верхівці списку, досі успішно продає альбом «1989». Закрили п’ятірку Джастін Бібер і One Direction.