Новини

Каннський кінофестиваль продовжує приймати голлівудських селебритіз

21 сентября 2017

Стівен Содерберг потішив каннську публіку новою стрічкою «За канделябрами». І водночас трохи засмутив присутніх несподіваним зізнанням. За словами кінорежисера, це, імовірно, його остання картина.

Стівен Содерберг, режисер: «Принаймні, на деякий час я зроблю творчу перерву. Не знаю, наскільки тривалою вона буде. Але можу сказати, що якщо цей фільм і стане останнім — я буду щасливим. Я дуже ним пишаюся. Я помічаю в ньому міцний зв’язок із моєю першою стрічкою, де теж ішлося про двох людей. Разом із тим, є прогрес, що відбувся за ці роки. Хочу визнати, що накопичений багаторічний досвід сприяв простоті й прямоті у фільмі, легкості рішень — і я від цього дуже щасливий».

Стрічка «За канделябрами” боротиметься за «Золоту пальмову гілку», так само як і кіно «Секс, брехня і відео». 24 роки тому Содерберг дебютував із ним у Каннах як режисер і виборов головну нагороду. Свіже творіння Стівена розповідає про скандально відомого піаніста і конферансьє Владзіу Валентіно Лібераче. Маестро творив у 50-х роках минулого сторіччя. Він завжди з’являвся на публіці в оригінальному вбранні зі штучними діамантами, золотом, хутром і блискітками. Образ артиста втілив на екрані Майкл Дуглас.

Майкл Дуглас, актор: «Ця роль для мене стала справжнім подарунком. Вона дісталася мені одразу після того, як я припинив боротися з раком. Тож я безмежно вдячний Стівену і Метту за співпрацю».

Метт Деймон зіграв Скотта Торсона — молодого коханця Лібераче. Також у фільмі можна буде побачити Дена Ейкройда, Скотта Бакула, Роба Лоу та ще низку зірок. Каннський кінофестиваль триватиме до 26 травня. Саме тоді буде оголошено володаря «Золотої пальмової гілки».