Новини

Учасники The Police Стюарт Коупленд і Стінґ возз’єдналися для нового освітнього документального фільму

16 мая 2019

Барабанщик подорожував по світу та спілкувався з меломанами й експертами в межах проекту «Що таке музика і чому?», прем’єра котрого запланована на наступний рік. Стінґ також долучився до стрічки.

«Ідеться про пізнання та еволюційну мету музики. Про те, чому вона позначається на нас. Ми знаємо, що любимо музику, але до кінця не усвідомлюємо, наскільки вона глибоко вкорінена в нас, наскільки вона нас контролює», – розповів Коупленд «WENN».

Артист продовжив: «Насправді музика є єдиною формою мистецтва, яка може буквально узурпувати контроль над моторикою наших тіл і спонукати нас виставити інтимні частини тіла на показ для публіки! Шекспір і Рембрандт не чинили такого. Стінґ це робить! Більшість його пісень – це любовні пісні, що виходять за межі статевого акту. У них ще й про романтику та зв’язок. Це ще й духовна річ, трансцендентна».

За словами Стюарта, він розмовляв із колегою й одногрупником дві години, і це не було схожим на жодну їхню попередню бесіду:

«Ми могли сперечатися про конкретну пісню, але не про музику в цілому. Я спілкувався з Патті Сміт, Боббі Макферріном, Френсісом Фордом Копполою й про те, як він використовує музику в кіно».

Коупленд також поговорив із такими науковцями, як Стівен Пінкер з Гарварду та провів за зніманнями фільму Великдень у церкві «Гіллсонґ» у Міссісіпі. Він зазначив, що чимало дізнався про силу музики:

«Ваші очі дають вам інформацію, але музика розповідає про те, як відчувати… Музика має цей вельми важливий вплив на нас».

Також музикант готує до видання новий DVD під назвою «Everyone Stares: The Police Inside Out», у якому знайдеться місце для численних домашніх відео, котрі він зняв у дорозі та під час студійної роботи з гуртом.