Новини

PATSYKI Z FRANEKA перемогли в конкурсі «Хіт-конвеєр»

21 сентября 2017

До Дня Незалежності України канал М2 та компанія «Таврійські Ігри» влаштували гала-концерт та фінал конкурсу «Хіт-конвеєр» на Співочому полі. За цікавим збігом обставин саме 21 серпня 1992 року з нагоди першої річниці Незалежності відбувся І фестиваль «Таврійські ігри».

21 серпня канал української музики у прямому ефірі визначив переможця конкурсу україномовної пісні «Хіт-конвеєр».

Протягом гала-концерту 13 претендентів на перемогу виконали конкурсні композиції. До складу журі увійшли теле- і радіоексперти, продюсери та музиканти: генеральний директор М1/М2 Валентин Коваль, продюсер М2 Роман Муха, музичний продюсер Віталій Клімов, саунд-продюсер Віталій Телезін, музичний та телепродюссер Олена Мозгова, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, генеральний продюсер радіогрупи «Тавр-Медіа» Віталій Дроздов.

За рішенням експертного журі переможцем став івано-франківський гурт PATSYKI Z FRANEKA з піснею «VasЯ OMG».

Нагороду переможцям конкурсу україномовної пісні «Хіт-конвеєр» 2016 на сцені вручив міністр культури України Євген Нищук та генеральний директор каналів М1 та М2 Валентин Коваль.

Євген Нищук, міністр культури України: «Мене переповнює велике натхнення та гордість через те, що ми ще раз маємо можливість почути унікальну, неймовірну, самобутню українську популярну музику! Я радий, що в переддень 25 річниці Незалежності тут на пагорбах Києва зібралася така неймовірна кількість людей! Музиканти сьогодні вкотре доводять, що українська музика є найкраща! Я хочу подякувати організаторам і ідейникам, щоб ми зароджували, провокували через конкурс, через фестиваль саме українську популярну музику!»

Головний приз для переможців — розкрутка на мільйон, у яку входять знімання професійного кліпу, його ротація на каналах М1 і М2 і величезна промо-кампанія.

Валентин Коваль, директор каналів М1 і М2: «Окрім зйомки кліпу і його показів на музичних каналах, ми також маємо домовленість, що великі канали групи StarLightMedia підтримають інформаційно тур або альбом переможця».

Микола Баграєв, ініціатор конкурсу та президент компанії «Таврійські Ігри»: «Ціль одна — знайти нові хіти, україномовні хіти, які зможуть наповнити українські ефіри і концертні майданчики. Можу також по секрету сказати, що ми серйозно обговорюємо можливість перетворити в наступному році цей конкурс на якісний український фестиваль».

Гурт PATSYKI Z FRANEKA: «Ми сподіваємося, що ми качнемо країну, будемо над цим наполегливо працювати».
Спеціальними гостями гала-концерту стали гурти «Антитіла» та «С.К.А.Й.».

Тарас Тополя: «Я не здивований результатом. У мене було чотири фаворити — це Navi, «Люм’єр», Fontaliza і власне переможці».

Гурт «С.К.А.Й.»: «Ми раді, що в Україні є покоління наступне рок-н-рольне, і є з чого вибрати».

Завершив вечір виступ гурту BRUTTO, які відіграли майже повноцінний концерт. Зі сцени «Хіт-конвеєра» пролунали такі хіти як «Воины Света», «Гири», «Underdog», «Капитал» та інші.

Загалом гала-концерт відвідало близько 15 тисяч глядачів. Шоу транслювалося наживо на каналі української музики М2 та на офіційних сторінках М1 і М2 у Фейсбук.

Повтор гала-концерту та фіналу конкурсу «Хіт-конвеєр” відбудеться в ефірі каналу М2 у День Незалежності — 24 серпня о 20:00.