Новини

Pur:Pur відправились у турне у супроводі оркестру

21 сентября 2017

Це вже не перша спроба музикантів групи додати в звучання класичні інструменти. Експерименти почалися з пісні «Черный стих» («Understandable», 2010), а продовжилися в пісні «Close» («Nevertheless», 2012). Тоді в записі брали участь харківські скрипкові квартети.

Повідомляється, що одного разу під час гастролей музиканти розговорилися про мрії і вокалістка гурту Ната Сміріна зізналася, що дуже хоче зробити концерт із справжнім симфонічним оркестром. Щоб були литаври, арфа і хор, немов в старих хітах Елли Фітцджеральд. Гітарист Pur:Pur Євген Жебко з дитинства пробував писати оркестрову музику, а тому виклик був прийнятий і музиканти взялися за роботу!

Незважаючи на те, що композитором майже всіх треків є Женя, над багатьма аранжуваннями пісень була колективна робота. У новій програмі крім основних партій музиканти гратимуть на незвичних для себе інструментах. Наприклад, барабанщик Григорій Олійник сяде за литаври, а басист Іван Сенюк гратиме на укулеле, гітарі та піаніно.

В оркестр також увійдуть викладачі консерваторій та музичних училищ, музиканти з Оркестру харківської філармонії, а також Молодіжного симфонічного оркестру. Склад включатиме струнну секцію (скрипки, альти, віолончелі та контрабас), мідну духову секцію (труба, бас-тромбон), а також арфу, литаври і різну перкусію. При цьому Pur:Pur не залишать в стороні звичні для себе електронні інструменти. Всього в програмі буде задіяно одночасно близько 30 осіб, включаючи інженерів по звуку, світлу і фахівців з відео-інсталяцій.

Список концертних дат симфонічного туру Pur:Pur:

19.11 – Запоріжжя, філармонія
20.11 – Миколаїв
21.11 – Херсон, театр ім. Кулеша
22.11 – Одеса, філармонія
28.11 – Суми, театр ім. Щепкіна
29.11 – Черкаси
02.12 – Київ, Будинок Офіцерів
03.12 – Вінниця
04.12 – Івано-Франківськ, філармонія
05.12 – Львів, філармонія
06.12 – Ужгород, філармонія
10.12 – Харків, театр ім. Шевченка
12.12 – Полтава
13.12 – Кременчук