Новини

Сім уроків життя від Конфуція

21 сентября 2017

1. Просто продовжуйте йти вперед
«Неважливо, як повільно ви йдете, до тих пір, поки ви не зупинитеся». 
Якщо ви продовжуватимете йти правильним шляхом, ви досягнете свого бажаного пункту призначення. Людина досягає успіху, якщо, незважаючи на обставини, рухається до своєї мети.

2. Ваші друзі мають значення 
«Ніколи не заводьте дружбу з людиною, яка не краща за вас самих».
Ваші друзі — це пророцтво вашого майбутнього. Це хороший привід для того, щоб шукати друзів, які рухаються в тому ж напрямку, який обрали ви. Тому оточуйте себе людьми з вогнем у серці! 

3. За все хороше потрібно платити 
«Легко ненавидіти і важко любити. На цьому засновано багато чого у нашому житті». 
Набагато легше отримати щось погане. Легше ненавидіти, легше показувати негатив. Любов, прощення і великодушність вимагають великого серця, великого розуму і великих зусиль.

4. Спочатку підготуйте інструменти 
«Життєві очікування залежать від старання і старанності»
Конфуцій говорив: «Успіх залежить від попередньої підготовки, і без такої підготовки обов’язково трапиться невдача». Чим би ви не займалися в житті, якщо ви хочете домогтися успіху, то спочатку ви повинні підготуватися. Навіть найбільша невдача може прискорити шлях до успіху. 

5. Немає нічого поганого в тому, що ви помилилися 
Помилка — це не великий злочин. Не дозволяйте помилкам псувати ваш день. Не дозволяйте негативу займати ваші думки. Немає нічого поганого в здійсненні помилки! Не помиляється той, хто нічого не робить. Значить, ви на правильному шляху: святкуйте свої помилки! 

6. Вносьте корективи 
«Якщо очевидно, що цілі не можуть бути досягнуті, не коригуйте мету — коригуйте дії». 
Якщо ваші цілі не здаються реальними цього року, то зараз — найкращий час, щоб узгодити свій план з їх досягнення. Не сприймайте невдачу як варіант, налаштуйте свої вітрила успіху і плавно рухайтеся до своєї мети. 

7. Ви можете вчитися у кожного 
«Якщо я йду з двома іншими людьми, то кожен з них буде виступати в ролі мого вчителя. Я буду наслідувати хороші риси одного з них і виправляти в собі мінуси іншого». 
Ви можете і повинні брати уроки від кожного, кого посилає вам доля, будь то шахрай або святий. Кожне життя — це історія, наповнена уроками, дозрілими для збору.

Ще більше цікавинок шукай на сторінці Nescafe 3in1 Ukraine.