Новини

Стало відомо, яка пісня Кеті Перрі здатна зробити людей щасливими

21 сентября 2017

Музичний потоковий сервіс Spotify опублікував цікаве дослідження, в якому подано список композицій, під час прослуховування яких люди відчувають щастя. Цікаво, що подібний рейтинг було укладено на основі наукових досліджень. Повідомляється, що з цією метою до експерименту було запрошено експерта з когнітивної психології та неврології із Гронінгенського Університету Якова Джоліджа.

«Музика має потужний впливна наші емоції. Вона робить нас щасливими та допомагає долати страх (занепокоєння). Напевно, музика може викликати емоції та гормони, які впливають на наш настрій. До підсумкового списку пісень потрапили ті композиції, під час прослуховування яких емоційний стан  учасників експерименту змінювався із пригніченого на щасливий та із роздратування на оптимістичний»,– зазначає Джолідж.

Так, композицією, що здатна робити людей щасливими було названо трек Кеті Перрі «Birthday». Автори дослідження обґрунтовують подібне визначення тим, що ця пісня вирізняється швидким темпом, потужним ритмом та написана у мажорній тональності.

А от композиція «I Need» гурту OneRepublic скоріше здатна викликати у людей сум – стверджують автори дослідження. Натомість нещодавній хіт Coldplay «Magic», за їхніми словами, є ідеальною піснею, яка здатна подолати страх.