Новини

Тейлор Свіфт і Сему Сміту дісталися головні номінації цьогорічної премії «Billboard Music Awards»

21 сентября 2017

У вівторок, сьомого квітня, оголосили претендентів на перемоги «Billboard Music Awards» 2015 року. Тейлор Свіфт лідирує за кількістю номінацій. Їй дісталося 14 позицій, серед яких «Топ-артист», «Топ-виконавиця» і «Топ-соціальний артист». Її вельми успішний альбом «1989» і головний сингл «Shake It Off» з нього потрапили в категорії «Top Billboard 200 Album» і «Top Hot 100 Song».

Пліч-о-пліч із тепер уже поп-суперзіркою крокує її найліпший друг Сем Сміт, котрому присудили 13 номінацій. британська сенсація змагатиметься з колегою, а ще – такими відомими артистами, як Іггі Азалія, Ед Ширан і Меган Трейнор у категоріях «Топ-новий артист» і «Топ-артист». Його дебютний студійник «In the Lonely Hour» і сингл «Stay With Me» разом із репертуарними одиницями Свіфт потрапили в категорії «Top Billboard 200 Album» і «Top Hot 100 Song».

Третю позицію в компанії з найбільшою кількістю номінацій посіла Іггі Азалія. Серед її 12 номінацій – «Топ-реп-артист» і «Топ-реп-альбом» (ушанованим має шанс стати її торішній диск «The New Classic»). На додаток австралійська виконавиця має два хіти: «Fancy», записаний із Charli XCX, і сумісний трек із Рітою Орою «Black Widow», які потрапили в номінацію «Топ-реп-пісня».

Серед інших володарів найбільшої кількості номінацій – Трейнор, Ширан, Аріана Гранде, Фаррелл Вільямс, Кеті Перрі й One Direction.

Номінантів відібрали на основі продажу альбомів та пісень у цифровому форматі, радіотрансляції, потокових демонстрацій, турів і популярності в соцмережах. Переможців оголосять на церемонії в Лас-Вегасі в неділю, 17 травня. Із повним списком номінантів можна ознайомитися на офіційному сайті «BMAs».