Новини

Леді Ґаґа та Марк Ронсон відповіли на закиди про те, що вони скопіювали «Shallow»

12 августа 2019

Леді Ґаґа та Марк Ронсон прокоментували претензію, виказану автором пісень, який пригрозив артистам судовим позовом через пісню «Shallow» із фільму «Народження зірки».

Чоловік на ім’я Стів Ронсен стверджує, що дует «украв» його твір і без дозволу використав особливу послідовність трьох нот із композиції «Almost».

У коментарі для «ET Online» Стів зазначив:

«Чимало людей донесли до мого відома, що пісня Shallow звучить, як моя. Я це не відстежував, я навіть фільму не бачив (чув, що він дуже гарний). Я захоплююся Леді Ґаґою та просто хочу все з’ясувати».

Ознайомитися з двома піснями та зробити власні висновки можна нижче.

Адвокат Ґаґи опублікував зустрічну заяву, у якій спростував закиди та охарактеризував дії позивача та його адвоката Марка Д. Шіріана словами:

«Містер Ронсен та його адвокат намагаються заробити легкі гроші на успішній артистці. Це соромно і неправильно. Я аплодую Леді Ґазі за те, що вона мала сміливість та чесність відстоювати себе від імені успішних артистів, які зіштовхуються з такими твердженнями. Якщо пан Шіріан продовжить справу, Леді Ґаґа буде боротися з цим енергійно і переможе».

Юрист артистки додав:

«Ми надали містерові Шіріану довгий лист із висновками кількох провідних музикознавців, кожен із яких не знайшов подібностей між двома піснями. Навіть власний музикознавець Шіріана визнав, що загальна прогресія трьох нот присутня у багатьох інших піснях, що передують композиції його клієнта».

Ґаґу та співавторів треку нагородили за «Shallow» Оскаром. Отримуючи на сцені нагороду, знаменитість мовила:

«На планеті немає жодної людини, яка могла б співати цю пісню, окрім тебе. Ідеться не про перемогу, а про те, щоб не здаватися. Якщо в тебе є мрія, борися за неї».

Співавторами пісні стали Ронсон, Ентоні Россомандо й Ендрю Ваятт.

А от Кеті Перрі програла суд щодо плагіату і її змусили виплатити кругленьку суму.